Snabb biffwok med smak av Thailand
En snabb biffwok med smak av Thailand räddar alla veckans trötta kvällar!
Snabb biffwok
Snabb thairätt som räddar dig vilken dag som helst i veckan.
4 portioner
Du behöver:
1 tsk honung
1 tsk vitlök, finhackad
1 tsk ingefära, riven
2 tsk japansk soja
2 tsk ljusa sesamfrön
500 g nötkött
½ broccoli
20 g smör
Till servering:
Jasmin- eller basmatiris
Koriander
Gör så här:
- Börja med såsen: Blanda honung, vitlök, ingefära och soja i en skål och avsluta med 1 tsk sesamfrön.
- Strimla köttet. Skölj broccolin och skär i små buketter. Stek köttet i smör i ett par minuter på hög värme i en wok eller stekpanna. Sänk värmen till medel när köttet börjar bli brynt, och tillsätt såsen och broccolin. Låt puttra i 10–15 minuter. Rör om då och då.
- Servera med ris och garnera med korianderblad och resterande sesamfrön.
Foto: Delphine Constantini
