Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Smörslungade rödbetor med kapris och persilja

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Smörslungade rödbetor med kapris och persilja.
Söta rödbetor i sällskap med syrlig kapris, citronskal och smält smör blir ett fint tillbehör till grillad abborre, flankstek eller halloumi.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

4 rödbetor

75 g Arla Svenskt Smör

1 msk kapris

1 msk hackad färsk persilja

finrivet skal av 1 citron

Gör så här:

  1. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. Skala dem.
  2. Skär rödbetorna i klyftor.
  3. Smält smöret i en kastrull. Rör ner kapris, persilja och citronskal. Tillsätt rödbetorna och vänd runt.

Tips! Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten medan du skalar dem, så slipper du att få rosa fingrar.

Smörslungade rödbetor med kapris och persilja.
Smörslungade rödbetor med kapris och persilja.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons