Smördegsvåfflor med räkor och rom

Recept på smördegsvåfflor med räkor och rom
Lisa Björner
Visste du att du kan grädda färdig smördeg i våffeljärnet? Toppa med en läcker röra, rom och räkor. Hur gott låter inte det?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Smördegsvåfflor med räkor och rom

Grädda färdig smördeg och toppa med läcker röra, romkorn och nyskalade räkor.

Läckra smördegsvåfflor med räkor och rom
Smördegsvåfflor med räkor och romLisa Björner

15 bitar

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 smördegsrulle, 250 g

Topping:

4 hårdkokta, grovhackade ägg
3 msk finhackad gräslök
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
75 g stenbitsrom
1 krm salt
½ krm peppar

Garnering:

250 g räkor med skal
Hackad gräslök

Gör så här:

  1. Skala räkorna. Skär ut smördegen så att den passar i våffeljärnet.
  2. Skala äggen, skär dem i grova bitar. Blanda med gräslök, majonnäs, crème fraiche, rom och kryddor. Spara lite rom till garneringen.
  3. Grädda smördegen i ett hett våffeljärn ca 2 minuter till fin färg.
  4. Dela våfflorna i hjärtan och lägg en klick röra på varje. Fördela över räkorna, toppa med lite rom, strö över gräslök. Servera genast.

Foto: Lisa Björner