Smördegspuffar med smetana och regnbågsrom
Börja festen med små smördegspuffar med smetana och regnbågsrom. Avnjuts gärna med ett glas bubbel till.
Smördegspuffar med smetana och regnbågsrom
Smått, gott och smakrikt!
Ca 20 st
Du behöver:
1/2 rulle smördeg
1 ägg, uppvispat
1 msk vita sesamfrön
Servering:
Ca 1 dl smetana
80 g regnbågsrom
1/2 liten rödlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegen och låt den ligga i rumstemperatur 5–10 minuter så blir den lättare att rulla ut.
- Rulla ut smördegen, skär halva och spara resterande till annat. Pensla med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och skär i rutor, ca 4 x 4 cm. Lägg rutorna med lite luft emellan på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills gyllene. Ta ut och låt svalna.
- Servering: Toppa smördegspuffarna med en liten klick smetana, löjrom och finhackad rödlök.
Foto: Lisa Björner
