Slånbärsgin och tonic
- AvRedaktionen ELLE
Slånbär är lite knepiga att plocka så var rädd om fingrarna! Frys bären innan du använder dem så blir de sötare och gör sig utmärkt i denna slånbärsgin och tonic!
Slånbärsgin och tonic
Hittar du inte slånbär kan du byta ut dem mot stora blåbär.
1 flaska
Du behöver:
4 cl slånbärsgin
1 cl outspädd flädersaft
10 cl tonic slånbärsgin
50 g slånbär eller blåbär
7 dl gin
Gör så här:
- Plocka frostnupna slånbär eller lägg dem i frysen över natten. Lägg sedan bären i gin i en flaska med tättslutande kork, låt dra i 2–3 veckor i rumstemperatur.
- Lägg isbitar i ett glas, fyll på med slånbärsgin och flädersaft. Toppa med tonic och servera direkt.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann