Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk

  • AvRedaktionen
Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk.
Finns det något godare än ugnsrostade grönsaker? Som tar fram djupet i smakerna och ger en knaprig yta. Servera med salt sidfläsk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

500 g pumpa med skal

2 palsternacka

500 g lök

2 färska vitlökar

2 karljohans- eller portobellosvamp

200 g skogschampinjoner

1 dl olivolja

salt och peppar

300 g sidfläsk i skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rensa bort kärnorna och skär pumpan i bitar. Skala palsternackan och lök och skär i mindre bitar. Dela vitlöken i fyra delar på längden. Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Blanda grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja och rör om så att grönsakerna täcks. Krydda. Lägg sidfläskskivorna överst. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter tills fläsket är knaprigt och grönsakerna mjuknat och fått färg. Vänd fläsket efter halva tiden och rör runt i grönsakerna.

Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk.
Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt