Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare
- AvRedaktionen
Italiensk skaldjurspasta med musslor, vitlök, chili, körsbärstomater, persilja olivolja och vitt vin. Servera med en bit bröd och ett glas vin.
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 kg kravmärkta eller MSC-märkta musslor
3 stora vitlöksklyftor (finhackade)
1 röd chili (urkärnad och finhackad)
olivolja
2 dl vitt vin
salt och peppar
20 små körsbärstomater
400 g pasta
slätbladig persilja (grovhackad)
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
- Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig eller har skadat skal. Skrubba dem rena.
- Fräs vitlök och chili i oljan tills de får lite färg. Häll i vinet och koka ner lite. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt musslor och tomater, lägg på ett lock och skruva upp värmen lite. Koka i 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig (släng de som inte har det).
- Tillsätt pastan och persilja, rör runt så att allt blir varmt och servera genast.
Recept och foto: Alastair Hendy