Sill- och färskpotatisomelett
- AvRedaktionen
Snabbaste sommarlunchen! Omelett med färskpotatis och matjessill. Strö över gräslök och en klick gräddfil och servera direkt ur pannan till en god kall öl.
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
4 kokta kalla nypotatisar
2 msk smör
salt och peppar
4 ägg
4 msk vatten
200 g matjessill (i bitar)
1 knippe gräslök (hackad)
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här:
Tärna och fräs potatisen i smör, gärna i en vacker stekpanna, salta och peppra försiktigt. Vispa ihop ägg och vatten till en omelett och häll det i pannan. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. När omeletten börjar stelna: strö över gräslök, matjessill och sist, en klick gräddfil.
Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson