Siciliansk fiskgryta

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
sicilian style fish stew

Siciliansk fiskgryta

2 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 gul lök (halverad och finskivad)

2 selleristjälkar (hackade)

3 vitlöksklyftor (skivade)

1 nypa chiliflagor

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

2 plommontomater (delade)

1 1/4 dl vitt vin

5 dl grönsaksbuljong

50 g couscous

250 g fisk, t ex torsk (ekologisk) i 5 cm kuber

1/2 citron (rivet skal)

1 näve persilja (hackad)

Gör så här:

Hetta upp 1 msk olivolja i en traktörpanna. Stek lök, selleri, vitlök och chilifl agor. Salta, peppra och stek på låg värme i cirka 10 minuter. Lägg i tomater och låt puttra i några minuter till. Häll i vinet och buljongen och koka upp, tillsätt couscousen efter 2 minuter. Sänk värmen, lägg i fi sken, täck med lock och låt puttra tills den är klar, cirka 4–5 minuter. Strö över citronskal och persilja, servera.