Sesamkyckling med fänkålssallad
- AvRedaktionen ELLE
Bjud på en sallad gjord på fänkål, äpple och blomkål med saftig sesamkyckling till. Lätta, friska och uppiggande smaker!
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021

Sesamkyckling med fänkålssallad
Saftig kyckling med krispig topping i form av fänkål, äpple och blomkål.
4 portioner
Du behöver:
5 dl färdig hönsbuljong
5 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
400 g kycklingbröstfilé
1 tsk sesamfrön
Salt
Fänkålssallad:
1 fänkålshuvud
2 krispiga gröna äpplen
¼ blomkålshuvud
Senapsdressing:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk grovkornig senap
1 dl finriven parmesan
1 tsk salt och peppar
3 msk vatten
Till servering:
1 knippe färsk mynta
Peppar
1 tsk sesamfrön
Gör så här:
- Värm upp buljongen i en gryta. Skala ingefära och vitlök, skär i tunna skivor och lägg ner i buljongen.
- Skär kycklingen i skivor och koka i buljongen i cirka 8 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lyft ur kycklingen, spara buljongen till andra rätter.
- Skölj och skär fänkål, blomkål och äpple i lövtunna skivor, gärna med mandolin. Rör ihop yoghurt, senap, parmesan och vatten. Smaka av med salt och peppar och vänd ner i fänkålssalladen.
- Fördela kycklingen i fyra skålar, toppa med fänkålssallad, mynta samt peppar och sesamfrön.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard