Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Sashimi på pilgrimsmussla

05 dec, 2014
AvRebecka Gustavsson
Sashimi på pilgrimsmussla.
Ljuvligt lyxig liten förrätt med pilgrimsmusslor. Servera gärna i skalen och garnera med lite koriander och mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 frysta pilgrimsmusslor (tinade)

1 msk olivolja

1 msk sesamolja

2 tsk ljus soja

2 tsk pressad lime

1 tsk flytande honung

ó chili (urkärnad och fint skivad)

Till servering:

1 msk hackad koriander

1 msk hackad mynta

Gör så här:

Skär musslorna i tunna skivor horisontellt. Lägg dem i skalen eller på små fat. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över. Garnera med lite koriander och mynta.

Sashimi på pilgrimsmussla.
Sashimi på pilgrimsmussla.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons