Pastasallad med med rödbetor och fetaost
- AvRedaktionen
 
Pastasallad är utmärkt vardagsmat. Testa den här goda varianten med fullkornspasta, rödbetor och fetaost. Lägg upp på en bädd av bladspenat.
4 personer
Tid: cirka 45 minuter
Du behöver:
4 portioner okokt fullkornspasta
4–8 färska rödbetor (beroende på storlek)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
en bit röd spansk pepparfrukt
olivolja (till stekning)
1 påse färsk bladspenat
200 g fetaost
Dressing:
1 dl olivolja,
1/2 dl vit balsamvinäger,
2 krm nymald svartpeppar
2 krm salt
Gör så här:
Börja med att ansa rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla och fräs vitlök, paprika och chili i lite olivolja.
Häll på pastan och låt den bli varm i kastrullen. Häll på en skvätt vatten och koka pastan i 6–8 minuter. Vispa ihop dressingen. Smaka och se om pastan är klar, häll av vattnet. Blanda med dressingen och rödbetorna.
Lägg upp på en bädd av bladspenat och servera med smulad fetaost.