Sallad med friterad strömming, ägg och potatis

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
ellec0502 lsb

Sallad med friterad strömming, ägg och potatis

4 personer

Strömmingen är panerad i grovt rågmjöl, och potatisen har fått kallna innan den blandas i salladen.

Därför är detta ett bra GI-val.

ca 250 g rensad strömming

4 ägg

300 g potatis

1/2 dl majonnäs

1 dl mini-fraiche 5 %

1 tsk fransk senap

salt och nymalen svartpeppar

1 ägg och 1 dl rågmjöl (till panering)

smör och olja till stekning (inte olivolja!)

1 rödlök

grön sallad (valfri sort)

citronklyftor (till servering)

Hårdkoka äggen och koka potatisen. Låt bägge svalna. Tärna potatisen grovt och blanda med majonnäs, mini-fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Dela strömmingen. Doppa dem i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek fi sken frasig, ca 1 minut på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla löken, skala och dela äggen. Lägg upp salladsblad, potatissallad och strimlad lök på tallrikarna. Fördela strömmingen över. Servera med citronklyftor.