Saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt

Recept på saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt
Dessa saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt passar fint till en julig brunch – eller som ett överraskande gott tilltugg på glöggminglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo

Krispig risvåffla på tre olika sätt

Saffransvåfflor med grädde och hjortronsylt

Istället för lussebullar till advents- och julfikat, överraska med frasiga och festliga saffransgula våfflor!

10 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

Saffransvåfflor:

2 paket saffran
8 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
2 tsk bakpulver
4 ägg
75 g smör

Till servering:

2 dl vispgrädde
Hjortronsylt

Gör så här:

  1. Våfflor: Värm saffranet tillsammans med mjölken och låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av saffransmjölken till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och äggen.
  3. Smält smöret och blanda ner ungefär ²/³ av det i smeten. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
  4. Värm upp våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene. Servera våfflorna med vispad grädde och hjortronsylt.

Foto: Lisa Björner