Rucolasoppa med gröna ärtor

  • AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 20 minuter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

smör eller olja

8 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

600 g frysta gröna ärter

100 g rucolasallad

2 dl lätt crème fraiche

salt

parmesanost

Finhacka lök och vitlök och fräs lite lätt i en stor kastrull med smör eller olja. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningarna. Häll i ärterna och låt koka/sjuda i cirka 15 minuter. Tillsätt rucolan på slutet och låt den koka med ett par minuter (spara lite sallad till serveringen).

Mixa soppan slät i en matberedare eller direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt. Servera soppan varm med några rucolablad och hyvlad pamesanost.