Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost

  • AvRedaktionen
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
De något söta rotfruktschipsen passar utmärkt tillsammans med de heta räkorna. Färdiga rotfruktschips hittar du i de flesta mataffärer och delikatessaffärer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 påse rotfruktschips

100 g skalade räkor

2 msk sweetchilisås

2 msk rapsolja

1 krm cayennepeppar

några stänk tabasco

2–4 tsk hackad färsk koriander

150 g fetaost

chilisalt

ärtskott (till dekoration)

Gör så här:

Rör ihop räkor, sweetchilisås, rapsolja och cayennepeppar. Smaka av med tabasco, det ska vara lite hetta! Blanda därefter ner den hackade koriandern. Räkorna blir hetare av att dra ett tag i röran. Skär fetaosten i fina tärningar. Strö över lite chilisalt. Servera på rotfruktschips.

Chiliräkor.
Chiliräkor.
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!