Röra med sill, potatis och ägg i glas

  • AvRedaktionen
Röra med sill, potatis och ägg i glas.
Matig, krämig och lyxig röra med sill, potatis och ägg. Fördela röran i små glas och garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4–6 portioner

Ingredienser:

2 skivor kavring

150 g kokt potatis, avsvalnad

3 ägg, hårdkokta

1 liten burk inlagd sill, (240 g, avrunnen 120 g)

2 msk finhackad rödlök

2 msk finhackad dill

1 msk finhackad gräslök

1/2 dl crème fraiche

1 msk majonnäs

rivet skal från ½ citron

salt och svartpeppar

Till garnering:

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad rödlök

Gör så här:

Börja med att göra kavringssmulor. Värm ugnen till 150°. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det är torrt. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.

Skala och tärna potatisen. Hacka äggen och sillen. Blanda alla ingredienserna förutom kavringsmulor till en röra och smaka av med salt och peppar.

Fördela röran i små portionsformar eller i små glas. Garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.

Röra med sill, potatis och ägg i glas.
Röra med sill, potatis och ägg i glas.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!