Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd
- AvRedaktionen
Krämig och god röra med färskost, kallrökt lax, ägg, pepparrot, rödlök och äpple på mörkt och saftigt rågbröd. Perfekt som drinktilltugg eller plockmat!
8–10 bufféportioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
5 skivor rågbröd
10 tunna äppelskivor
10 små dillkvistar
Laxröra:
200 g kallrökt lax (fintärnad)
1 ägg hårdkokt (fintärnat)
2 msk färsk pepparrot (finriven)
1/2 rödlök (finhackad)
1/2 rött äpple (finhackat)
1 msk dill (finhackad)
1 msk gräslök (finhackad)
salt och peppar
100 g cream cheese
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, rör ner färskosten sist av allt. Dela rågbröden i två delar och klicka på röran, dekorera med äppelskivor och dill.
Recept: Daniel Hartley och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdskafé
Styling: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt