Rocky Road med müsli och pistaschnötter
- AvRedaktionen
Rocky Road är en amerikansk härlighet som går att fylla med nästan vilka favoritingredienser som helst. Här har vi använt choklad, pistaschnötter, minimarshmallows och müsli.
15 bitar
Tid: 35 minuter
Du behöver:
500 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1 1/2 dl pistaschnötter
3 dl minimarshmallows
4 dl krispig müsli
Gör så här:
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Blanda övriga ingredienser i en bunke men spara lite pistaschnötter och minimarshmallows till garnering. Häll den något avsvalnade chokladen över ingredienserna i bunken. Blanda väl.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och häll på de sparade pistaschnötterna och minimarshmallows som garnering. Låt svalna i kylen. Under tiden, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad. Spritsa ut den smälta chokladen över den stelnade Rocky Road-kakan. Låt stelna i kylen. Skär upp lagom stora bitar med en vass kniv och servera.
Recept och foto: Anna Kvarnström