Rigatoni med aubergine och valnötter
- AvRedaktionen ELLE
Bjud på en pasta som har allt! Aubergine och valnötter ger härlig konsistens och rikligt med parmesan är ju ett måste!
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Rigatoni med aubergine, körsbärstomater och valnötter
Aubergine och rikligt med parmesan ger rätten lite läcker krämighet och härlig sälta.
4 portioner
Du behöver:
400 g rigatoni
2 auberginer
4–6 vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater
50 g valnötter
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 handfull bladpersilja, hackad
100 g riven parmesan
Gör så här:
- Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Skär aubergine i små tärningar och hacka vitlöken. Halvera tomaterna och hacka nötterna grovt. Stek aubergine och vitlök i olja tills auberginen är riktigt mjuk.
- Tillsätt tomater och valnötter och låt steka med i ca 4 minuter. Vänd ner den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.
- Fördela på tallrikar och strö hackad persilja och rikligt med riven parmesan över.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: