Ribollita

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
emv0905-042-1

Ribollita

4–6 personer

Tid: 45 minuter

Ribollita är en italiensk grönsakssoppa som mättar ordentligt. I den hittar du både grönsaker, bönor och savoykål. En riktig middagssoppa.

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

2 selleristjälkar

3 msk olivolja

500 g krossade tomater

1 liter grönsaksbuljong

1 tsk torkad timjan

200 g savoykål

400 g kokta stora vita bönor

socker, salt och nymald svartpeppar

4 tjocka skivor dagsgammalt bondbröd (till servering)

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna samt strimla selleristjälkarna tvärsöver. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna lätt ett par minuter utan att det tar färg. Häll i krossade tomater, buljong och timjan och låt det sjuda utan lock i cirka 8–10 minuter. Strimla kålen grovt och lägg i. Låt det sjuda ytterligare ett 5 minuter. Tillsätt bönorna och hetta upp. Smaka av med en nypa socker, salt och peppar. Lägg en skiva bröd i varje soppskål och häll soppan över.