Tomatsoppa

  • AvCassandra Lindblom
  • AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
recept-på-tomatsoppa
recept-på-tomatsoppa

4 personer

Tid: 50 minuter

Se till att hitta de bästa tomaterna du kan till den här soppan!

1 1/2 kg solmogna tomater

4 msk olivolja

1 gul lök (finhackad)

3 vitlöksklyftor (skivade)

salt och peppar

1 tjock skiva surdegsbröd

1 nypa basilika

parmesan, till servering

Pricka tomaterna med hjälp av en vass kniv. Lägg i en kastrull med kokande vatten och låt sjuda 1 minut. Häll av, låt kallna och dra av skalet.

Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken och vitlöken genomskinlig, men de får inte ta färg. Hacka upp de skalade tomaterna och lägg ner i kastrullen tillsammans med 4 dl vatten. Krydda och låt sjuda i 30 minuter tills soppan är lagom tjock. Riv brödet i bitar och rör ner det tillsammans med basilika och parmesan i soppan. Servera genast.