Krämig laxrillette
- AvRedaktionen ELLE
Krämig laxrillette på krispigt tunnbröd är ett välkommet litet tillbehör med mycket smak.
Krämig laxrillette
Perfekt krämig röra till sprött tunnbröd.
10 bufféportioner
Du behöver:
300 g varmrökt lax
1 ekologisk citron, rivet skal+ 1 tsk citronsaft
½ dl gräddfil
½ dl crème fraiche
Till servering:
1 dl vattenkrasse tunnbröd
Gör så här:
- Finfördela laxen i mindre bitar med en gaffel. Riv citronskalet fint. Blanda gräddfil, crème fraiche, rivet citronskal och 1 tsk citronsaft. Vänd ner laxen i röran. Ställ i kylen fram till servering. Skölj vattenkrassen och toppa laxrilletten med den. Servera med tunnbröd.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard