Rårissallad med blomkål och räkor

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
ellemv0702-SALLAD

Rårissallad med blomkål och räkor

4 personer

1 dl råris

1 dl vildris

4 majrovor

smör och olja till stekning

salt

svartpeppar

1 rödlök

1/2 blomkålshuvud

1 knippe bladpersilja

ca 1/2 liter måla (går att ersätta med bladspenat eller rucola)

4 dl färska skalade räkor

remouladsås:

1 dl pickles

1 liten purjolök

1 dl majonnäs

2 dl crème fraiche

1 msk curry

2 msk pepparrot (från tub)

citronsaft

Koka rå- och vildris. Skär majrovorna i skivor och bryn dem gyllenbruna i lite smör och olja. Salta och peppra. Skala och hacka löken och vänd i. Blanda ner riset och bryn allt. Dela blomkålen i små buketter och plocka persiljan. Blanda ner blomkålen och mållan i riset. Vänd i räkorna och persiljan strax före servering. Smaksätt med salt och peppar. Hacka pickles, skölj purjolöken och skär den tunt. Blanda pickles, purjolök, majonnäs och crème fraiche i en skål. Rör ner curry och pepparrot. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.

Av Tina Nordström