Rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag
- AvRedaktionen ELLE
Den här rabarberglassen gör sig bäst att ätas när solen är framme, då smakar sommaren som allra bäst!
Rabarberglass med marängkross och chokladöverdrag
Den här efterrätten skriker sommar!
4 glassar
Du behöver:
150 g rabarber
¾ dl socker
25 ml fläderblomssyrup eller koncentrerad fläderblomssaft
150 g grekisk yoghurt
25 g maränger
4 våffelstrutar
100 g rosa choklad (eller vit choklad och några droppar röd karamellfärg)
Dekoration:
Frystorkade hallon
Gör så här:
- Ansa och snitta rabarber och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka upp och småkoka tills rabarbern mjuknat. Låt svalna helt. Rör ihop flädersyrup (eller flädersaft) med yoghurt. Krossa marängerna och vänd ner dem i yoghurten. Lägg glassmeten i en form och ställ i frysen minst 3 timmar eller tills den är genomfrusen. Ta ut och skopa upp kulor och fyll våffelstrutar med glasskulorna. Ställ glasstrutarna i frysen 1 timme, gärna i en djup form som du fyllt med ris eller socker, så de behåller formen.
- Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något. Doppa snabbt varje glass i chokladen så den stelnar runt omkring som ett täcke. Servera genast och strö då över lite frystorkade bär, eller ställ tillbaka dem i frysen.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Aller Media DK