Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter
- AvRedaktionen
Den här vegetariska salladen med quinoa och quorn är lika god som hel måltid eller som tillbehör. Dressingen med citron blir pricken över i.
4–6 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 portioner vit quinoa
300 g quornbitar
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 kruksallat
75 g rucola
10–15 små tomater (i olika färger)
1 gurka
100 g cannellinibönor
100 g edamame/sojabönor
1 gul morot (riven)
1/2 dl hasselnötter
Citrondressing:
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk pressad citron
salt och vitpeppar
Gör så här:
- Koka quinoan efter anvisningarna på paketet.
- Stek quornbitarna i olja och fint hackad vitlök. Salta och peppra.
- Riv sallat och skär rucola i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar. Blanda allt.
- Rör i bönor och riven morot. Strö över hasselnötter.
- Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll över salladen innan servering.