Pumpasoppa med basilikadroppar

  • AvSuzanne Ribbing
Brukar du också titta längtansfullt på de vackra gula pumporna när de dyker upp i butiken på höstkanten, och fundera på vad i all världen man ska göra med dem? Här är svaret: koka och mixa en soppa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Pumpasoppa med basilikadroppar.
Pumpasoppa med basilikadroppar.

4 personer

Du behöver:

500 g pumpakött

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 vanliga potatisar eller 1 sötpotatis

1 morot

olja (till stekning)

1 liter grönsaksbuljong

salt och nymalen svartpeppar

Örtolja:

1 dl olivolja, färsk basilika och 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Skär bort skalet på pumpan, och tärna köttet tillsammans med lök, vitlök, potatis och morot. Fräs alltsammans i en skvätt olja, utan att det tar färg. Häll på buljong och låt koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 20 minuter. Mixa till slät konsistens med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

Mixa 1 dl olivolja med 1 kvist basilika och 1 klyfta vitlök, och droppa/skeda detta över den varma soppan.