Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Pulled pork med krämig coleslaw

07 okt, 2016
AvRedaktionen
Pulled pork med krämig coleslaw.
En smakrik amerikansk långkoksklassiker i mexikansk tappning. Kryddigt, mört fläskkött möter krämig och krispig coleslaw i mjuka båtformade tortillas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

2 paket Old El Paso Stand‘N’Stuff Mini Tortillas

Pulled Pork:

1,5 kg benfri fläskkarré

2 msk flingsalt

1 tsk nymalen svartpeppar

1 msk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

2 gula lökar

1 hel vitlök

1 aska rökig bbq-sås (250 ml)

Coleslaw:

300 g vitkål

2 morötter

1,5 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1,5 tsk dijonsenap

salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och gnid in alla kryddorna. Lägg köttet i en ugns­tålig gryta med lock. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala vitlöken. Lägg all lök runt omkring köttet i grytan. Häll på bbq-såsen så köttet och löken täcks. Låt stå under lock i den nedre delen av ugnen i minst 5 timmar eller tills det går att dra sönder köttet i trådar. Dra sönder hela köttet och blanda upp med såsen.

Coleslaw:

Riv kål och morot fint. Blanda tillsammans med alla andra ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå 1 timma i kylen innan servering.

Pulled pork med krämig coleslaw.
Pulled pork med krämig coleslaw.

Foto och recept: Old El Paso

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons