Premiär för primörer – 5 goda recept
- AvRedaktionen
Inget är så gott som de första färska grönsakerna som så efterlängtat kommer på våren. Det börjar med sparris och slutar sedan på försommaren med jordgubbar.
1. Sparrisfrittata – omelett i ugnsform
Många ägg i kylen? Lägg till ett knippe sparris och du har vårens godaste frittata!
Till receptet >>
2. Spritärter med smörshot och rosépepparsalt
Det enklaste och bland det godaste sättet att avnjuta en av vårens absolut härligaste primörer.
Till receptet >>
3. Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor
Den milda smaken av färskpotatisen landar fint som bakgrund mot den skarpa ädelosten och krispiga rädisorna.
Till receptet >>
4. Inlagd rabarber med rostad mandel och vaniljvisp
Servera gärna den inlagda rabarbern i en fin glasburk tillsammans en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel.
Till receptet >>
5. Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap
Vit chokladglass tillsammans med jordgubbssirap gör den här cheesecaken till en riktig höjdare.
Till receptet >>
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt