Potatissallad med prästost och honungsvinägrett

  • AvRedaktionen
Potatissallad med prästost och honungsvinägrett.
Vad ska du ha som tillbehör till grillningen? Ställa på midsommarbordet? Servera när du får oväntat besök? Enkelt – den här mättande och underbara potatissalladen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

8 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 kg färskpotatis

1 purjolök

1 ask cocktailtomater

1 påse blandad sallad

300 g prästost

1/2 burk cocktailkapris (ca 150 g)

Dressing:

2 dl olivolja

1/2 dl vinäger

2 msk honung

flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skrubba och koka potatisen precis mjuk i saltat vatten. Låt svalna och lägg i en skål, dela potatisen om den är stor. Strimla purjolök. Dela tomaterna. Lägg sallad och alla grönsaker i skålen med potatisen och blanda. Skär osten i bitar och strö över. Rör samman vinägrett och ringla över salladen. Dekorera med cocktailkapris.

Potatissallad med prästost och honungsvinägrett.
Potatissallad med prästost och honungsvinägrett.

Av: Fia Arosenius
Foto: Carin Pålsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!