Potatissallad med fransk dressing

  • AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
recept-pa-potatissallad

Potatissallad med fransk dressing

4 personer

Tid: 30 minuter

Otroligt god och användbar potatissallad som håller sig någon dag i kylen. Passar även fint att servera till kallskuret eller grillad fisk.

ca 1 kg färskpotatis

1 rödlök

1/4 purjolök (det vita)

1 dl god olivolja

1/2 dl äppelcidervinäger

1/2 citron

1 dl finhackade färska örter (t.ex. persilja, oregano, timjan)

salt och svartpeppar

Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna något. Skala och finhacka rödlöken. Snitta purjon och skölj den noga. Strimla den fint. Blanda i en bunke olja med vinäger och pressa ner citronsaft. Blanda och tillsätt örterna. Ner med potatis och lökhacket. Krydda med salt och peppar.