Potatishalvor med citronkräm och rom
- AvRedaktionen
Koka gärna potatisarna dagen före och låt stå kallt så de är kalla och fasta när de ska skäras itu. Toppa med citronkräm och rom.
6 personer
Du behöver:
8 färskpotatisar
20 g rom av valfri sort
Garnering:
4 stjälkar färsk dill
Citronkräm:
1 ekologisk citron, saft och skal
2 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
5 cm gurka
Gör så här:
- Koka potatisarna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. De ska vara nära på genomkokta, men de måste vara fasta i konsistensen när de ska skäras itu. Låt stå kallt fram till servering.
- Riv citronskalet fint och pressa citronsaften i en skål. Vispa upp crème fraiche och citronskal och -saft, salt och peppar. Använd gärna en elvisp.
- Skala gurkan och riv på ett rivjärn. Vrid ur vätskan och vänd ner gurkköttet i krämen. Dela potatisarna på längden. Skär eventuellt bort en liten bit av botten så kan halvorna stå stadigare på serveringsfatet.
- Lägg en liten klick citronkräm på varje potatishalva. Toppa med rom och garnera med dill.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft