Pocherat ägg med ärter och kantareller
- AvRedaktionen
Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget. Servera som förrätt eller gott tilltugg.
4 port
Du behöver:
200 g kantareller
100 g Arla Svenskt Smör
1 liter vatten
2 msk ättiksprit 12%
½ tsk salt
4 ägg
1 dl frysta gröna ärter
20 g krondill
Gör så här:
- Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene.
- Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt.
- Häll ättikan i 4 små koppar.
- Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
- Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel.
- Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min.
- Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av.
- Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla