Lyxigt och enkelt: Pocherad purjo med dillolja och räkor
- AvRedaktionen
Pocherad purjolök är riktigt gott och ett lite lyxigare sätt att tillaga grönsaken på. Servera med räkor för den perfekta förrätten!
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Lekande lätt och lyxigt!
4 personer
Pocherad purjo:
4 purjolökar
2 msk smör
Salt och svartpeppar
400 g skalade färska räkor
4 msk rom av valfri sort
Dillolja:
2 dl hackad dill
1 dl olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Kryddörter
Gör så här:
- Ansa purjolökarna och skär dem i cirka 8 cm långa bitar.
- Koka upp 2 dl vatten med smör och 1 tsk salt.
- Sjud purjon i 5 minuter.
- Slå bort vattnet och den ånga av i cirka 10 minuter.
- Blanda hackad dill med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Snitta gärna purjobitarna på längden och servera ljumma med dillolja, räkor, rom och färska örter.