Pizza med squash och bresaola
Man tröttnar aldrig på pizza – testa att göra den med squash, bresaola och parmesan. Det kommer bli din nya favorit!
Pizza med squash och bresaola
Förvärmda plåtar är tricket för att få den rätta krispigheten!
4 portioner
Du behöver:
2 förpackningar färdig pizzadeg
Pizzafyllning:
2 dl tomatsås
120 g cheddarost
1 rödlök
1 squash
100 g bresaola
Färsk basilika
Parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250º. Placera två bakplåtar eller bakstenar i ugnen medan den värms upp. Lägg utkavlad pizzadeg på två bakplåtspapper.
- Bred på tomatsås och strö över riven ost. Skär rödlöken i tunna klyftor och skiva squashen tunt, till exempel med potatisskalare. Fördela lök, squash och bresaola på pizzorna.
- Dra/lyft över bakplåtspappret med pizzorna till de varma plåtarna, och grädda dem gyllene och krispiga i 12–15 minuter, gärna en i taget. Toppa med basilika och parmesan och servera.
Foto: Betina Hastoft
