Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Pizza carpaccio på bresaola

24 apr, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza carpaccio på bresaola
Columbus Leth
En pizza gör vilken dålig dag som helst bättre. Toppa bresaola, rucola, parmesan och pinjenötter och ringla över lite balsamico. Oj oj, vad gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacosBrand logo
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Pizza carpaccio på bresaola

Vad sägs om en enkel men fantastiskt god pizza på fredagskvällen? Vi gör den på färdig pizzadeg.

Pizza carpaccio på bresaola
Columbus Leth
Annons

4 portioner, 2 pizzor

Tid: 20 minuter

Du behöver:

100 g crème fraiche
2 pkt pizzadeg
250 g mozzarella
2 tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar

Till servering:

100 g bresaola
50 g rucola
30 g parmesan
30 g pinjenötter
4 msk balsamico

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft och ställ in två plåtar i ugnen.
  2. Bred ett tunt lager crème fraiche på pizzabottnarna. Låt mozzarellan rinna av, riv i mindre bitar och fördela den jämnt över pizzorna. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
  3. Flytta över pizzorna till de heta plåtarna och grädda mitti ugnen i ca 10 minuter, tills de är gyllene och har fått en krispig kant.
  4. Servering: Toppa pizzorna med bresaola, rucola, hyvlad parmesan och rostade pinje­nötter. Ringla över balsamico och servera direkt, gärna med en fräsch grönsallad och olivolja till.

Foto: Columbus Leth

Annons