Pistagemüsli med torkad frukt

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

ca 15 dl

Tillbehör

Tid: 15 minuter

”Det är enkelt att göra egen müsli. Häll upp den i en stor knäpplocksburk och ta fram på finfrukosten!”

100 g äggvita (3 äggvitor från små ägg)

200 g socker (2 1/4 dl)

150 g havregryn (drygt 4 dl)

150 g hackade pistagenötter (2 1/2 dl)

200 g hackad torkad frukt, t ex aprikoser och russin

Smaksätt med:

örtte i lösvikt, t ex kamomillté, myntate och fruktté

Sätt ugnen på 160°. Rör ihop äggvita och socker. Blanda havregryn och hackade nötter i en skål. Rör i äggviteblandningen och fördela müslin luftigt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, eller tills müslin blir gyllenbrun. Låt svalna, tillsätt fruktbitarna och smaksätt med olika örtteer.