Pinsasnittar á la cacio e pepe
Kickstarta middagen med Catarina Königs snabba pinsasnittar toppade med krämig cacio e pepe gjord på mozzarella.
Pinsasnittar á la cacio e pepe
Gör en egen, snabb variant på burrata med mozzarella och syrad grädde.
4 portioner
Tid: 15 minuter + gräddning
Du behöver:
1 pinsa, förgräddad
1 dl crème fraiche, 32 %
½– 1 vitlöksklyfta, riven
Nymald svartpeppar
75 g riven parmesan
2 tsk olivolja
1 frp mozzarella (á 125 g)
½ dl syrad grädde
Flingsalt
Olivolja
Garnering:
Färsk basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°, varmluft,och sätt in en plåt i ugnen.
- Blanda ihop crème fraiche, vitlök och svartpeppar.
- Bred ut krämen på pinsan och toppa med riven parmesan och några droppar olivolja.
- Sätt in i ugnen direkt på den heta plåten och grädda i 10–15 minuter.
- Mixa mozzarellan med syrad grädde lite hastigt i en mixer, till en kräm.
- Ta ut pinsan ur ugnen. Klicka på ”burratan” och toppa med nymald svartpeppar, lite flingsalt och olivolja. Garnera med basilikablad. Servera pinsan uppskuren i bitar.
Recept och foto: Catarina König

