Matmuffins med keso, rödlök och pesto
- AvRedaktionen
Maffiga och goda muffins med pesto och rödlök. Keson mättar bra och gör att bröden blir riktigt saftiga. Toppa med hampafrön eller andra frön.
10 stora muffins
Tid: 40 minuter
Du behöver:
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 dl olivolja
1 1/2 dl filmjölk
100 g keso
1 rödlök (finhackad)
3–4 msk pesto
3 msk hampafrön eller andra frön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen till ett skum och blanda i vatten, olivolja, filmjölk. Blanda ner äggblandningen i mjölet. Rör ner keso, rödlök och pesto i smeten. Klicka ner den kraftiga smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar av papper. Toppa med hampafrön. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler.