Pepparkaksglass med apelsin och mandel
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
Julens godaste efterrätt är såklart kryddig pepparkaksglass som serveras med färsk apelsin och mandel!
Pepparkaksglass med apelsin och mandel
Krämig och kryddig glass är en given dessert.
6 portioner
Du behöver:
4 äggulor
60 g (1 dl) florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
4 1/2 dl vispgrädde
1 tsk mald kanel
100 g pepparkakor
Till servering:
2 apelsiner
40 g rostade sötmandlar
Gör så här:
- Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och salt i en skål med elvisp tills det är vitt och luftigt. Vispa grädde och kanel till ett lätt skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten med en slickepott. Smula pepparkakorna grovt, så det blir både fina och grova smulor. Spara lite smulor till topping. Vänd ner pepparkakssmulorna i glassmeten och häll smeten i en form. Strö över de sparade smulorna. Låt glassen stå i frysen i minst 8 timmar.
- Till servering: Skala apelsinerna (undvik det vita som smakar beskt) och skär dem i tunna skivor. Hacka de rostade mandlarna grovt. Servera glassen i skålar och toppa med apelsinskivor och de hackade mandlarna. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
