Mustig pasta vegobolognese
- AvRedaktionen ELLE
Pasta vegobolognese är en rätt som mättar många och fungerar lika bra som matlåda dagarna som följer!
Mustig pasta vegobolognese
En klassiker uppdaterad med mycket mättande grönt.
4 portioner
Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 stjälkar rosmarin
2 msk rapsolja, till stekning
2 morötter
1 aubergine
2 bladselleristjälkar
250 g vegofärs
100 g soltorkade tomater
1 paket krossade tomater
2 dl rödvin
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
500 g pasta
1 kruka färsk basilika
50 g parmesan
Gör så här:
- Skala lök och vitlök och finhacka. Skölj rosmarin och plocka bladen, hacka fint. Stek rosmarin, lök och vitlök i olja i 2 minuter tills de mjuknar men inte tar färg. Skala morötterna och skär i små tärningar. Skölj aubergine och skär i små tärningar. Skölj selleri och skär i tunna skivor. Vänd ner grönsakerna i lökblandningen och låt fräsa med i 5 minuter. Tillsätt vegofärs och fräs i ytterligare 5 minuter.
- Mixa de soltorkade tomaterna med de krossade tomaterna i en blender. Vänd ner tomatblandningen i grytan tillsammans med rödvin. Låt puttra under lock i 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera bolognesen med pasta, färsk basilika och färskriven parmesan.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
