Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Pasta med krämig valnötssås

27 feb, 2017
AvSofie Nyblin
Pasta med krämig valnötssås.
Den här goda pastarätten med krämig valnötssås gör sig fint i sig själv, men den är även utmärkt i kombination med både kött och fisk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

175 g valnötskärnor, cirka 350 g oskalade

1 skiva bröd

1/2 dl standardmjölk

1/2 vitlöksklyfta (krossad)

25 g parmesanost (riven)

4 msk olivolja

salt och peppar

1 kg pasta

2 kvistar persilja

Gör så här:

Koka upp en stor kastrull vatten. Rosta valnötskärnorna gyllene i en stekpanna. Skär bort kanterna på brödskivan och lägg den i en skål. Häll över mjölken. Krossa vitlöksklyftan. Lägg 150 g valnötskärnor i en mixer tillsammans med vitlöken, brödet med mjölken och parmesanosten. Blanda tills konsistensen är jämn och krämig.

Häll i oljan och smaka av med salt och peppar. Blanda på nytt och häll över i en skål. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Spara en kaffekopp av pastavattnet. Lägg över pastan i en stor skål medan den fortfarande droppar lite. Stänk lite olivolja över för att hindra att pastan klibbar ihop.

Om valnötssåsen är för tjock, blanda i lite av det sparade pastavattnet. Blanda såsen med pastan. Hacka resten av valnötterna, 25 gram, grovt och strö dem över pastan tillsammans med lite mer parmesanost och hackad persilja.

Pasta med krämig valnötssås.
Pasta med krämig valnötssås.

Av Anna Wendt

Foto Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons