Pasta med svampsås och panerad kyckling
23 apr, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En pasta med svampsås sitter sällan fel, men det skadar inte kombinera den med gottsällskap. Vad sägs om en frasigt panerad kycklingfilé?
Annons
Pasta med svampsås och panerad kyckling
Den krämiga svampsåsen binder ihop hela rätten och gör den extra smakrik.
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 schalottenlökar
300 g champinjoner
1 msk smör till stekning
1 tsk torkad timjan
1 tsk dijonsenap
3 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
1 tsk balsamvinäger
Salt och svartpeppar
350 g färsk pasta
200 g sparrisbroccoli
Panerad kyckling:
4 kycklingbröstfiléer
4 msk vetemjöl
1 tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
Annons
Till servering:
1 näve persilja
Gör så här:
- Panerad kyckling: Banka ut kycklingfiléerna lätt och vänd dem i mjöl i en djup tallrik. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek filéerna i olja i en panna i 7–8 minuter per sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Finhacka schalottenlöken. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Stek lök och champinjoner i smör i en djup panna i 2–3 minuter. Tillsätt timjan, senap och buljong. Låt såsen koka i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och låt såsen småkoka i ytterligare 5–10 minuter tills den tjocknar något. Krydda med balsamvinäger, salt och peppar.
- Koka pastan. Skölj sparrisbroccolin och koka den några minuter i en kastrull med lite saltat vatten i botten. Låt den rinna av.
- Servering: Häll av pastan och vänd ner den i såsen. Skär kycklingfiléerna i skivor och servera dem till pastan. Strö över hackad persilja och servera med sparrisbroccolin.
Foto: Columbus Leth
Annons