Pasta med chili och limesalsa

  • AvSofie Nyblin
Vegetarisk pastarätt med chili och limesalsa. En lite bredare pasta, som tagliatelle, ger matigt motstånd mot hettan i salsan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Pasta med chili och limesalsa.
Pasta med chili och limesalsa.

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

pasta till 4 personer (gärna tagliatelle)

1 kruka färsk basilika

1 knippe bladpersilja

saft av 2 limefrukter

1–2 chilifrukter

2 vitlöksklyftor (finhackade)

100 g cashewnötter

1/2 dl olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Finhacka alla ingredienser till salsan (kärna ur chilifrukten först och pressa ner limesaften) och kör allt till en slät salsa med hjälp av handmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar och servera till pastan.