Pasta med brynt smör, salvia och nötter – på endast 20 minuter

Recept på pasta med brynt smör, salvia och nötter
Betina Hastoft
Brynt smör, salvia och nötter är allt som behövs för att slänga ihop en otroligt god pasta – på endast 20 minuter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo

Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Pasta med brynt smör, salvia och nötter

Snabblagad pasta med brynt smör och krispiga nötter.

Pasta med brynt smör, salvia och nötter – på endast 20 minuter
Betina Hastoft

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

450 g pasta, t ex pastaskruvar
60 g smör
2 nävar salvia
3 vitlöksklyftor
60 g hasselnötskärnor
80 g parmesan
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten men låt den koka något kortare tid än vad som står på förpackningen. Spara ett par dl av kokvattnet.
  2. Smält smöret i en gryta och bryn det på medelvärme i cirka 30 sekunder tills det blir gyllene, men inte bränt. Fräs salvia, finhackad vitlök och grovhackade nötter i det brynta smöret. Vänd ner den avrunna pastan och 1 dl av kokvattnet i grytan med smöret. Blanda ordentligt. Tillsätt eventuellt mer kokvatten om såsen känns för torr.
  3. Vänd ner riven parmesan i rätten, smaka av med salt och ­peppar. Servera direkt.

Foto: Betina Hastoft