Pasta carbonara med grädde och bacon

  • AvLinn Grubbström
Recept på pasta carbonara med grädde och bacon
Det finns flera anledningar till att carbonara är mångas favoritpasta – den är enkel, god och lättlagad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Pasta carbonara med grädde och bacon

Vill du utesluta grädden kan du tillsätta ca 1 dl kokvatten tillsammans med äggulorna i pannan och röra krämigt.

Så gör du en perfekt pasta carbonara med grädde och bacon

4 portioner

Du behöver:

400–500 g spagetti
3 äggulor
1 ½ dl vispgrädde
100 g parmesan
1 pkt bacon, 140 g
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Riv parmesanosten fint och rör ner den.
  2. Skär baconet i små bitar och knaperstek i stekpanna. Blanda kokt pasta, gräddblandningen och baconet i pastagrytan eller stekpannan och vänd runt. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.

Foto: Peter Kam