Pasta caprese med tomater och mozzarella
- AvRedaktionen
För den som älskar caprese är det här en given hit. Så gott att blanda körsbärstomater, mozzarella, basilika och olivolja med pasta!
4 personer
Ingredienser:
250 g pasta
1 burk krossade körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
salt
färskmald svartpeppar
1 ask färska körsbärstomater
3 msk jungfruolivolja
250 g mozzarella
1 rödlök
färsk basilika
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll burken med körsbärstomater i en kastrull och koka ihop med balsamvinäger, salt och peppar.
- Dela körsbärstomaterna och lägg dem i såsen, låt koka 2 minuter.
- Häll av vattnet från pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med 2 msk olivolja.
- Riv över mozzarella, hackad rödlök, riven basilika samt mer olivolja, salt och peppar.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft