Päronbourbon med sojarostade hasselnötter

  • AvRedaktionen
Päronbourbon med sojarostade hasselnötter
Lyxa till det med en supergod drink på päron, mynta och hasselnötter! Söt, frisk och stark – perfekt till smakrika knapriga nötter. Servera med friska pärontärningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 personer

Pärondrink:

36 cl bourbon

12 tsk rörsocker

18 stjälkar färsk mynta

6 nävar krossad is

12 cl päroncider

1 lime

Till dekoration:

pärontärningar

Sojarostade hasselnötter:

2 dl hasselnötter, utan skal

2 msk japansk soja

1 msk honung

Så här gör du:

1. Fördela bourbon i 6 glas.

2. Tillsätt rörsocker och rör om.

3. Finhacka myntan, krossa den i mortel och lägg i glaset.

4. Tillsätt is och cider.

5. Skär lime i skivor och lägg i.

6. Skala päron, tärna och trä på spett, lägg dem över drinken.

7. Blanda soja och honung.

8. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Sänk värmen.

9. Häll över sojablandningen och låt koka in. Ta från plattan och låt svalna något i pannan, häll upp i skål.

10. Servera drinken med nötterna medan de fortfarande är lite varma.

Päronbourbon med sojarostade hasselnötter
Päronbourbon med sojarostade hasselnötter.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Romantisk helgmeny med frisk fördrink

3 snygga och lyxiga drinkar – med det lilla extra

3 snygga och lyxiga drinkar