Parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter
Lyxa till det med en snabb men lyxig förrätt – bjud på parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter.
Parmaskinka med parmesantryffelkräm och pinjenötter
Ibland serverar Catarina Königs den här rätten med en bit grillad citron att pressa över. Så gott!
4 portioner
Du behöver:
8–12 skivor parmaskinka
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
4–6 droppar tryffelolja
½ citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar
Topping:
30 g pinjenötter
Ruccola
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
- Vispa samman crème fraiche, parmesan, olja, citronzest, salt och peppar med elvisp. Vispa tills det blir en fluffig och fin kräm. Smaka eventuellt av med lite mer salt och svartpeppar.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.
- Lägg upp 2–3 stora parmaskinkskivor per tallrik. Toppa med ruccola och klicka ut parmesan- och tryffelkrämen.
- Strö över pinjenötter och ringla över lite olivolja. Avsluta med lite flingsalt på toppen.
Recept och foto: Catarina König
