Pappardelle med salsiccia, fänkål, valnötter och fikon

  • AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

500 g salsiccia

1/2 fänkålsstånd

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

50 g valnötskärnor

3 färska fikon

2 dl färskriven parmesan

salt och peppar

 

till servering:

olivolja

färskriven parmesan

fikonbalsamico

 

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, cirka 3-5 minuter beroende på pastans grovlek. Häll av vattnet, men behåll cirka 2 dl. Droppa lite olivolja över pastan och håll varm under lock.

Snitta, ta ur och smula innehållet av salsiccian. Strimla fänkål fint och hacka vitlök. Hetta upp olivolja i en vid panna och fräs salsiccia, fänkål och vitlök.

Krossa valnötterna lätt och tillsätt dem. Häll i det sparade pastavattnet och parmesanost och låt allt puttra ihop. Blanda i pastan.

Skär fikon i klyftor och lägg i. Smaka av med salt och peppar. Servera med god olivolja, fikonbalsamico och parmesanost.

 

recept Liselott Forslin

foto Ulrika Ekblom